Hoe verbeter ik mijn relatie met de werkelijkheid?


151115_1

Vrij. Hé. ID

Van gedachten veranderen. Op een keuze terug komen. Een geschenk niet aannemen. Met de stroom mee varen. Alles accepteren zoals het nu is, behalve onverschilligheid. En zelfs dat accepteren. Bewonderen hoe het leven zich leeft en mijzelf dus ook. Opgaan in het moment. De afscheiding door onze identiteiten even vergeten.
Vrijheid is zoveel. Wat is vrijheid eigenlijk niet?
Vrijheid is volgens mij niet gedwongen kunnen worden een handeling als beperkend te ervaren. Dan kan je van binnen vrijheid blijven voelen. Zoals Jantje die tegen de juf zegt: “u kunt me nu wel naar beneden duwen omdat ik moet gaan zitten, maar van binnen sta ik nog steeds.”

Kijktip (3:38 min)


151115_2
Ik voel de energie al spetteren en knetteren. Jij?

TROTS op mijn creatie.

Speciale dank aan

Robert Greene en 50 cent. Hun strip gaat over je droom waarmaken te midden van wat we realiteit noemen. De vormgeving van de tekeningen leidde me in het begin een beetje af. Maar de scherpe inzichten en levendigheid in het verhaal bleef me positief verrassen tot het einde.


151115_3
Lees het hele stripboek…

Pick a challenge…

…to stretch your comfort zone. There’s where the magic happens…

  • gedraag je in een vervelende situatie eens alsof het een aangename verrassing waar je eigenlijk al op hoopte. ‘Precies wat ik nodig heb!’
  • vertel iemand iets van jezelf waar je bijzonder blij mee of trots op bent
  • volg een impuls om onverwachts iets te gaan doen waar je meer zin in hebt dan wat je zou moeten doen