Laat je raken


200916_1
Een tijdje terug ging ik achter de pc zitten voor een stukje deelbrief. Omdat ik vond dat het weer tijd was. Omdat ik wil dat die elke drie weken uitkomt.

Ik was alleen even vergeten dat dat is, omdat ik wil dat gave tekst, beeld en geluid bij anderen komen.

Zodat het je inspireert. Zodat je er je voordeel mee kunt doen. Zodat je even een glimlach krijgt.

Daarom. En omdat ik dat was vergeten, kwam er niks in me op om te delen. Ik moest alleen een deelbrief vullen. Pfff…was ik hierom nou een bedrijf begonnen? Om extra ‘moetjes’ in mijn leven te brengen?

Nope.

Dus ik ben gestopt en ging wat anders doen. Wat leukers.

En met het voornemen om me dit te herinneren en hier over te schrijven als ik er iets van waarde heb uitgehaald. En dat kan ik hier dan weer delen.

Want wat voor mij werkt, zal in een bepaalde vorm ook voor anderen gelden. Niets menselijks is ons vreemd.

Het inzicht:
“Vroeger” heb ik mezelf aangeleerd (vast met veel goedbedoelde hulp van vele anderen) dat ik bij een bord avondeten eerst het minst lekkere opat. Dan had ik daarna alleen nog maar lekkers over als beloning. Klinkt misschien ook voor jou bekend?

Sterk nadeel is dat je dan focust op wat je het minst lekkere vindt. En waar je je aandacht op focust, daar scant je hersenpan je omgeving voor af op zoek naar meer. Dat gold ook voor bijvoorbeeld klusjes. De basis was dus een focus op ‘wat is minst lekker/leuk? daarna mag ik beloning innen…’

Bijkomend nadeel is ook dat je minst lekkere eten warm naar binnen gaat en je lekkerste eten koud…

“Nu” besef ik (al een tijdje, maar vergeet het ook wel eens) dat je net zo goed eerst het lekkere kunt eten / doen. Want wat er dan over blijft is weliswaar misschien minder lekker dan hetgeen je al op hebt, maar dat is nu eenmaal al op. Dus wat er dan overblijft is op dat moment weer het meest lekker.

Bijkomend nadeel…weet ik even niet. Als je steeds kiest wat je het lekkerst vindt, krijg je namelijk meteen een goed gevoel. Dus je bent niet in afwachting van een eventuele beloning of goed gevoel als je later toekomt aan iets lekkers / leuks.

Dus…aangezien je beide situaties kunt kiezen, raad ik aan om eerst het lekkerste te eten, of het leukste klusje te doen. Zo blijft het leuk en vermijd je onnodige moetjes.

Ps. ja er is een verschil met nodige moetjes. Je moet namelijk eten om te leven. Maar binnen dat soort ‘grote’ moetjes, is het een kwestie van jezelf pesten als je er veel kleine moetjes in toevoegt.
En aangezien het deze week de week tegen het pesten is: doe dat gewoon niet. Wees zo lief voor jezelf als je op dit moment kunt.


200916_2

Speciale dank aan

Dolly Heuveling van Beek. Voor haar magische meditatiechallenge. 10 dagen lang elke dag een mooi filmpje en 2 mini-meditaties in de mailbox. Een ingesproken begeleiding van een rustmomentje van 3 minuten en eentje van 5 minuten. Gaaf werk! Niet te vergelijken met mijn ideeën over meditatie daarvoor.


200916_4

200916_3

Filmtip (4:26 min)

Edwin Selij is een hypnotherapeut die verschillende filmpjes heeft gemaakt over hypnose als mogelijk alternatief voor het omgaan met troep in je hoofd en bewegen naar een vrij en helder gevoel. Interessant om te te zien en horen wat er allemaal ook mogelijk is. Boeiend spul in bijvoorbeeld de tip om sneller te genezen van wonden.


200916_5

Zomerschool Liefdevol Egoïstisch zijn

Hierbij zoals beloofd de resterende titels van lessen 8 tot en met 11 van de zomerschool.

 • Verzorg je lichaam met wat het nu nodig heeft
 • Je blijft ontwikkelen, kies zelf in welke richting
 • Maak er gewoonte van je ingevingen te volgen
 • Vraag je regelmatig af of je nog in lijn bent met jezelf

Waar ik de vorige keer besloot om de titels van de eerste lessen heb gedeeld, ben ik nu van mening veranderd. Ik wil graag ook de affirmaties delen, want verwacht dat daar nog meer waarde in zit dan de titels. Doe er je voordeel mee op een manier die bij jou past 🙂

Dus in het kader van ‘ik ga op reis en ik neem mee’:

 • “Ik bepaal wat ik uitstraal”
 • “Ik beslis hoe ik me voel“
 • “Ik ben blij met alles van mij”
 • “Ik waardeer een ander om wat ie voor mij kan betekenen”
 • “Ik eis de verantwoordelijkheid voor mijn unieke manier op”
 • “Ik doe omdat ik het wíl (doen)”
 • “Ik vind mijzelf op mijn best via jou”
 • “Ik respecteer het ritme van mijn lijf”
 • “Ik leer alleen van de beste die al is waar ik wil zijn”
 • “Ik geef mijn eigen wijsheid vorm met acties”
 • “Ik hou van mezelf in doen en laten en alles wat ik ben”

Inmiddels is ook het kadootje verloot onder degenen die mij hebben voorzien van commentaar op en hun opbrengst uit de zomerschool. Een deel daarvan zal binnenkort op de website www.adniladvies.nl worden opgenomen, zodat ook anderen jullie ervaringen kunnen lezen.

Dank aan allemaal voor de persoonlijke verhalen en blij dat dit materiaal zoveel moois heeft teweeg gebracht!


200916_6

I dream to lift you up and help you touch your dream-life.
And in doing so, touch mine…

Wil jij meer van je lievelingsleven realiseren? Of dat nou met meer rust is of meer spanning, met meer tijd voor anderen of meer tijd voor jezelf, met meer geld of spullen of juist minder… Wat je maar wilt.
En ben je bereid jezelf daarin open te stellen voor ongekende mogelijkheden?

Dan daag ik je uit om samen met mij in de spiegel van je leven te kijken en te leren hoe je jezelf uit de weg kunt gaan, zodat je weer toegang krijgt tot je natuurlijke vrije manier van zijn.

Ik kijk ernaar uit met je samen te werken!
ga naar www.adniladvies.nl of neem contact op via info@adniladvies.nl of
06 10 40 35 67