Laten we een nieuwe normaal maken van het abnormale


080317_1
Graag neem ik je mee in één van de raakste koortsdromen van afgelopen weekend.

Ja, ik was weer ziek. In januari ook. Ja, het kost me moeite om ‘ziek’ niet tussen aanhalingstekens te zetten. Want mijn oude overtuiging echoot nog wat na. Die overtuiging dat ziek zijn iets is dat je moet zien te voorkomen, want dat levert niks op, vertraagt de boel alleen, verzwakt je lijf enz.

Mijn nieuwe werkelijkheid echter is er één die de rest van mijn lijf vaak nét iets eerder beseft dan mijn hoofd. Dat is namelijk het inzicht dat ziekte een manier is om mezelf te attenderen op signalen die ik in subtielere vorm niet helemaal oppik. Of wil oppikken. Want achteraf herken ik het best. In dit geval beloond met een verkoudheid met snotneus en keelpijn, die me de vragen deed stellen: waar heb ik de neus van vol en wat heb ik niet uitgesproken wat ik wel zou willen?

Graag neem ik je dus mee in één van mijn koortsdromen met een mooie souvenir.

Zoals wel vaker zijn mijn dromen een aaneenschakeling van losse flarden. Zo ook deze. Een romantische scene in een film met een blonde dame wiens borsten werden geblurd…zo’n wazig balkje eroverheen. Een stuk journaal of ander TV-programma met schietende mensen en veel bloederige hoofden en andere hoopjes vlees (niet geblurd). Een blik van bovenaf op een tafeltje waaraan twee mensen zitten en één zegt dat hij als man een vrouw nooit een compliment kan geven zonder dat zij denkt dat hij verkeerde bedoelingen heeft (goh, dat idee heb ik ook wel eens als vrouw). Een vage ervaring van Over de streep, waarbij ik mezelf gesteund voel door anderen die zich ook alleen voelden (gek he). Een presentatie over de negatieve effecten van pesten….BAM…wakker!

Moraal van het verhaal: uitingen van ongeremde angst en agressie lijken normaal en geaccepteerd te zijn als onderdeel van onze samenleving. En uitingen van elkaar waarderen of liefhebben abnormaal ingewikkeld of geheimzinnig. Dat wist ik natuurlijk wel. Maar nu is er een soort onzichtbare grens overschreden. Dit is te bizar om aan te blijven meedoen.

Het plan?
Eens kijken hoe ver ik kom met de balans meer in het voordeel van het “abnormale” te laten bewegen. Ben benieuwd hoeveel situaties ik ga tegenkomen, die in mijn sfeer van invloed liggen. En waarin ik dus dat verschil kan maken. Wie doet er mee? Van welke ‘normaal’ droom jij?

Normaal is slechts het gemiddelde van alle afwijkingen. Dus maak meer afwijkingen van wat nu normaal is, en het wordt vanzelf normaal… 🙂


080317_2

Speciale dank aan

Nick Vujicic voor zijn bijzondere motivatiekracht en hele toffe uitspraak in mijn woorden vertaald:

“als je een wonder verlangt in je leven en het komt niet,
dan kan je altijd een wonder voor een ander zijn.”

(Adnil hoopt dat je iets moois uit het filmpje haalt. En als de religieuze termen je afleiden, vervang god gerust door iets wat jou beter past; natuur, het leven, je innerlijke bron, sterrenstof, collectief bewustzijn, allah, je zelf)


080317_3

Filmtip (10:27 min)

Interessante gedachtegang van een narcist door Martin Appelo, die aangeeft door angst en gebrek aan liefde voelen de vrije ruimte tussen mensen dan maar invult met IK. Zie het filmpje hieronder.


080317_4

Toolbox op www.adnil.nl

Jeuj, daar is ie dan!! De nieuwe digitale omgeving met inspiratie en ander moois om je aan te moedigen vooral jouw inspiratie te volgen. Jouw hart, jouw intuïtie, jouw diepere bron in jezelf weet geheime deurtjes en extra sluiproutes naar meer levenslust en levensvreugde. Natuurlijk kom je er anders ook wel, want het is op elk moment toegankelijk. En elke dag brengt dat inzicht zich weer opnieuw onder je aandacht op verschillende manieren. Je kunt niet anders dan jezelf ontwikkelen en daar glimpen van opvangen. En toch…als je de aantrekkingskracht voelt en je dit leest, dan zou deze manier wel eens bij je kunnen passen… In de toolbox is op dit moment het volgende materiaal toegankelijk (waarvan de training tegen een financiële investering):

  • Deelbrieven: Adnil’s geestverruimende middelen oftewel tips, geluiden, beelden en inspirerende schrijfsels over levensleiderschap.
  • Training Liefdevol Egoïstisch Zijn (11 lessen)
  • Deelvideo’s: Adnil’s 2-minutenfilmpjes over diverse thema’s, zoals welke pijn je wilt kiezen en over het volgen van je fascinatie.

Met regelmaat wordt het materiaal aangevuld.


080317_5

Pick your challenge…

…to stretch your comfort zone. There’s where the magic happens…

  • Schrijf een liefdesbrief aan iemand die je pijn heeft gedaan en beschrijf daarin vooral zijn of haar mooie eigenschappen, die je waardeert.
    • voor extra stretch: geef de brief aan diegene
  • Zet op je ‘to do’-lijstje naast je klussen ook de dingen die je wilt gaan doen voor je ontspanning of dat nu TV kijken, hardlopen, thee leuten of rondje motorrijden is. En doe beide ‘soorten’.
  • Doe iets liefs voor je toekomstige zelf. Bijvoorbeeld vanavond de afwas, zodat diegene morgenvroeg met schone aanrecht de dag begint. Of nu iets bestellen waar diegene volgende week blij van wordt. Of….

080317_6