Over flodderige eigenwijsheid en keiharde eigen wijsheid


170717_1
Bouillon met stuk soepvlees staat te pruttelen. Zojuist uitgeleefd op het onkruid in de tuin. Nog even grasmaaien. Krijg er trek van. Zin in een tosti, jammie.
Knapperig korstje. Lichte zoutsmaak op mijn lippen van het randje gesmolten kaas.
Wandelend naar het tuinhuisje voel ik de lauwwarme bries op mijn armen. Ik laat de deur open staan.
Geluidjes van de mussen. Even overstemd door de motoren in de verte.
Waarschijnlijk over de dijk. Prachtig uitzicht dringt zich op in mijn gedachten.

Dan breng ik mijn aandacht weer terug via de mussengeluiden en de wind in de bladeren naar mijn fijne plek in het tuinhuisje.

Een nieuwe Deelbrief. Over eigen wijsheid. Jaaah! Heerlijk thema.

Iets wat ik in hoge mate deel met de mensen met wie ik het bijzonder goed kan vinden. Het bewust zijn van onze eigen wijsheid dan. Want iedereen heeft natuurlijk een eigen wijsheid. Maar niet iedereen is zo eigen wijs als ik dat nu bedoel. Het vormgeven van je eigen wijsheid met acties.

Doen omdat het in je opkomt. Zeggen omdat jij wilt dat het zo gezegd wordt. Nou ja wílt… Soms vliegt het er uit en verbaas ik me zelf over mijn woordkeuze. Dat overkomt anderen ook, heb ik begrepen. In dingen zeggen, doen, maken. En er tegelijkertijd jezelf verwonderd observeren: doe/deed ik dát?

Het volgen van ingevingen is voor mij deel van mijn eigen wijsheid. En bewonder dat ook in anderen. Dat brengt mij geluksgevoelens, aliveness en de energie waarmee ik veel doe op een dag. Zonder moeite.

Wat brengt jouw eigen wijsheid jou? En is het mogelijk er nog meer van te laten zien, doen, delen? Wat zou dat opleveren?

Deze Deelbrief is goed gevuld met veel losse onderdelen. Neem de tijd, lees gerust nog eens door en vind wat jou raakt. Heb er plezier, profijt of wat anders van. Dat gun ik je. En een fantastische dag vandaag!

p.s. vergis je niet met eigenwijsheid. Die is flodderig. Dat is een overdreven versie en kan je jezelf juist tekort mee doen. Mogelijk herken je dat…weet dan dat je altijd je eigen wijsheid extra in kunt schakelen. Op talloze manieren. Allemaal te leren en tof om mee te experimenteren! Als je tenminste nog meer moois in je leven wilt. Anders blijf je gewoon lekker eigenwijs doen 🙂


170717_2

Speciale dank aan

Jou!

Zeker als jij degene bent die een ander de Deelbrieven aanbeveelt. Wie kan hier volgens jou ook ook moois uit halen? van een lichte glimlach tot levensveranderend inzicht.

Als je voor 30 juli het emailadres van een geïnteresseerde ander aan me doorgeeft (met zijn of haar toestemming uiteraard) of diegene zichzelf laat inschrijven, maak jij kans op een verrassend kado!

Laat mij via telefoon, reactie op www.adniladvies.nl of email info@adniladvies.nl weten wie via jou nu ook interesse heeft …


170717_3

Muziektip (4:38 min)

Topnummer van Frank Sinatra: I did it my way.

Past perfect in de lijn van deze Deelbrief: eis verantwoordelijkheid voor je eigen unieke manier van doen op.
Jij bent er niet voor niks. Jij bent er om helemaal jou te zijn. Dat is een geweldige prestatie, elke dag weer, die niemand je nadoet!


170717_4

170717_5
Gevonden op Twitter. Over eigen wijsheid gesproken..dit is niet de bedoeling, dame!

De inschrijving voor de gave en grensverleggende workshop “Playing Dead or Alive” op zaterdag 30 september is nu geopend. Vanaf 9.30 ongeveer 5,5 uur. Life-changing èn death-changing. Huh?! Precies ja! Ticket maximaal € 33,-. Maximaal 9 personen. Reserveer je plek nu vast! Via mail, telefoon, website of live contact 🙂

Breek je vrij

Eindelijk was het dan zover. Het driedaagse seminar op 6-7-8- juli van Edwin Selij met bovenstaande titel. Voor sommigen genoeg om de nekharen overeind te zetten van weerstand. Ook bij mij was er een vorm van ‘ dat maak ik zelf wel uit’. En tegelijk vanwege filmpjes en stukjes informatie op de site toch een aantrekkingskracht waardoor ik me inschreef.
In deelbrief 18 heb je kunnen lezen dat ik gratis een tweede ticket uitloofde aan degene die het aandurfde deze uitdaging ook aan te gaan;

“Je hebt er vast al meer dan eens over gefantaseerd: wat als je huidige problemen of knelpunten voorbij waren? Wat als je die droom, dat huis, die job, die…. zou realiseren? Wat als je wist hoe je je elke dag goed kunt voelen? Over jezelf, over je leven. Wat als je je goede én minder goede eigenschappen (nog meer) kon inzetten om anderen te helpen met iets wat zij willen?

Ja wat dan…?! Ga over van mijmeren naar het realiseren en haal uit deze driedaagse precies datgene wat je daarvoor nodig hebt. Waag deze sprong. ”

En in de 19e deelbrief schreef ik het volgende. Dat bleek achteraf ook super-raak:

“Wie-o-wie durft zichzelf het kado van een gratis ticket te gunnen? Laat me weten als je klaar bent om eindelijk uit dat patroon te stappen, dat je steeds weer verleidt. Klaar om je volle leven te gaan ontdekken en niet langer dat kleine stukje waar je van denkt dat je er veilig bent…”

Degene die uiteindelijk deze bijzondere trip is aangegaan is niemand minder dan….Edward, mijn levensdanspartner. Heel tof om dit samen te ondernemen, en tegelijk ook een extra spannend elementje. Want hoe goed kennen we elkaars diepste verlangens en belemmeringen nu echt?

Hier vind je het schrijfsel dat ik maakte na deze mentale reis. Hierin vind je een drietal sleutels tot (nóg?) meer levensvreugde. Mocht je ook die aantrekkingskracht voelen en je willen inschrijven, noem daarbij dan even mijn naam, dan krijg je een korting. (nee hoor, heb er verder geen aandelen in of andere persoonlijke belangen bij. Wel gun ik iedereen deze ervaring vol inzichten en praktische handvatten om jezelf een top-leven te realiseren)

Oefening eigen wijsheid

  • Maak een lijstje: Welke onderwerpen fascineren je? Waar heb je interesse in? Waarover wil je meer weten of begrijpen? Welke hobby’s zou je nog eens willen beoefenen? Welke ervaringen zou je wel eens willen opdoen, gewoon om te weten hoe het is?
  • Welk punt van je lijstje zou je meer tijd, aandacht, energie aan willen besteden? En op welke manieren zou je dat kunnen doen? Schrijf deze onder elkaar in een nieuw lijstje.
  • Kies een van de manieren uit en neem nu een eerste stap: bel iemand erover, ga het nu doen, plan in je agenda, deel er iets over op Facebook, ….

170717_6