Over het idee van een professionele persoonlijke supporter


290216_1

Ere-assistent van Linda

Klinkt wel, zo’n benaming..
In het zoeken naar betekenissen van supporter, werd ik blij verrast. Ik merkte dat ik ergens een verbinding had aangelegd met hooligan en geweld. Maar in de letterlijke betekenissen vond ik daarvan niks terug. Wel een term als ere-assistent. Geweldig woord dat bij mij allerlei warme associaties oproept. Bijvoorbeeld aan de ere-leden van de badmintonclub waar ik vroeger speelde. Dat waren mensen die bijzondere verdiensten hadden geleverd waarmee de club, sport of spelers flinke voordelen hadden opgedaan.
En de benaming ere-assistent bevat tevens de bevestiging dat mijn idee levensvatbaar is. Het idee dat een supporter ook professioneel en persoonlijk kan zijn. En natuurlijk herken ik de familieleden ervan in de vormen van coaches en secretaresses. Alleen die trokken niet zo hard aan mij als deze de afgelopen tijd. Want die trekkracht is de reden om überhaupt naar die betekenissen op zoek te gaan en de reden dat ik dit nu schrijf.
De kracht in ieder mens wordt me steeds duidelijker zichtbaar. Zeker in ontmoetingen met ‘vreemden’ valt me dat op. En tegelijk zie ik ook de manieren waarin iemand dat (onbewust) probeert te verbergen. Iemand die lusteloos doet of alleen over zijn of haar depressies praat of een ander die blijft volhouden dat ie helemaal alleen in het leven staat. Terwijl ie dat tegen drie aandachtig luisterende mensen zegt 🙂
Met kracht bedoel ik iets natuurlijks als levenskracht, power, energie, groei, potentie. Leiderschap in je eigen leven. Het gevoel van waardering. Voor jezelf en het leven. Het gevoel dat je jezelf groeit. Net zoals een bloem. Een soort leiderschap dat ontstaat doordat je jezelf overgeeft en vertrouwen hebt. Wederom aan/in jezelf en het leven. Mensen die dat laten zien zijn waanzinnig inspirerend voor mij. Die stralen plezier, gezondheid, ogenschijnlijk gemak, overvloed en meer van dat spul uit. En ik heb een vermoeden opgedaan dat dat besmettelijk is. Ik wil graag dat soort leiderschap in mensen aanmoedigen. Wat is beter voor het vertrouwen van een leider dan een eerste enthousiaste volger?
Dus een nieuw aanbod dat ik per 1 april 2016 via Adnil Advies ga aanbieden is mijn inzet als professionele supporter om je eigen levens-leiderschap te laten ontkiemen, groeien of bloeien. Afhankelijk van in welke fase van dit proces je jezelf ziet. Dat aanbod voelt op dit moment als het best passende waarmee ik mijn kwaliteiten kan inzetten en mijn eigen levenskracht mee ontvouw. Win-win.

Als je interesse hebt in een van de beperkte oplage ‘seizoenskaarten’ voor dit aanbod, neem dan gerust contact met me op om van gedachten te wisselen. Dat geldt natuurlijk ook voor vragen of tips in bredere zin.


290216_2

Speciale dank aan

Mijn persoonlijke supporter in alle genoemde betekenissen en meer:

Edward

voor alle inspiratie, steun, aanmoediging, uitdaging en
bovenal liefde!


290216_3

Betekenissen

 1. iemand die bepaalde club of speler steunt
 2. aanhanger
 3. fan (afkorting van 4?)
 4. fanatiek aanmoediger
 5. steunpilaar
 6. bewonderaar
 7. stimulator
 8. liefhebber
 9. ere-assistent

Kijktip (2:57 min)

Verruim je comfortzone…

…want daarbinnen voel je je het lekkerst en op de grens het levendigst…

 • ga voorbij je aarzeling en doe het gewoon als je een onbekende kunt helpen. Hoe klein ook het gebaar, de steun of bijdrage die je kunt bedenken
 • neem afscheid van een activiteit of spul wat niet (langer) bijdraagt aan wie je wilt zijn
 • wees vandaag minimaal een half uur stil. Alleen met jezelf zonder elektronica

Bijzondere blik op gezondheid

In een aantekeningenschrift van 2 jaar geleden vond ik interessante krabbels over gezondheid. Helaas heb ik destijds niet de bron vermeld. Hierbij een korte weergave van deze visie ter overweging voor jezelf.
Gezondheid is in zichzelf een staat van evenwicht. Het vermogen van mij als levend wezen (lichaam en geest) tot een adequate reactie op omstandigheden. Zowel emotionele als lichamelijke reacties en die hangen onderling samen. Zo is er bij het ervaren van stress ook sprake van een hogere productie van afvalstoffen (interne verzuring).
Onze vatbaarheid voor ziekte wordt bepaald door de innerlijke balans. Dit in tegenstelling tot mijn andere idee dat we vatbaar zijn door slechte kleding of blootstelling aan kou of iets dergelijks van buitenaf.
Deze visie gaat ervan uit dat als we innerlijk onevenwichtig zijn, dat wij dan als organisme een uitnodiging uitzenden. Daarop kunnen bijbehorende bacteriën (of iets dergelijks) binnen komen en geven ons met hun aanwezigheid de kans om een reactie te vertonen (bijvoorbeeld witte bloedlichaampjes op een bacterie). En door passend te reageren op de aangeboden omstandigheden herstelt de balans van gezondheid zich. Gezondheid is dus een continu proces van onszelf ‘ont-wikkelen’. En het opgerold/ingepakt zijn is ook gewoon onderdeel van je leven. Ik bèn dan niet ziek, maar ik vóel me ziek. Daarna ben ik een ervaring rijker, weer een stukje ont-rold en zo is ziekte een natuurlijk onderdeel van groei van mij als geheel.
Groter, vaker of langer ziek betekent niet gelijke hoeveelheid groei. Dat is erg persoonlijk. De natuur biedt aan wat nodig is en vaak de weg van de minste weerstand. Soms zijn dat ‘simpelweg’ tranen. In emotionele tranen om precies te zijn. Deze worden gemaakt wanneer mensen zich overweldigd voelen door emoties. Een flinke huilbui is een bewezen manier om veel giftige stoffen en afval te ontladen en weg te laten stromen, die in stressvolle tijden ophopen in ons lichaam. Endorfines die daarbij ook vrijkomen verminderen pijn en vergroten ons geluksgevoel. Daarbij is het nog niet bewezen of er verschil is tussen een pure huilbui en zo hard lachen tot je huilt. Misschien persoonlijk experimentje waard…


290216_4