Vandaag is dé dag om het te doen


010917_1
Brein en hart. 
Mannelijk en vrouwelijk.
Licht en donker. 

Zomaar een greep uit de schijnbare tegenstellingen waarmee we ons vermaken. Wat ik mooi vind is te zien dat er altijd ook het andere is. Dat is makkelijker op een afstandje. Dus van een ander is het me vlot helder wat er ontbreekt en hoe dat aan te vullen. Van mezelf als ik ergens midden in zit…totaal ander verhaal. 

Inzoomen en uitzoomen. 

Ook zo eentje om je voordeel mee te doen. En op sommige momenten het handigst als iemand anders je erop wijst. En je de suggestie zonder persoonlijke belediging kunt aannemen of niet. 

In hoeverre laat jij je ergens op wijzen? Hoe vaak vraag jij anderen om je op opvallend gedrag of patronen van jezelf te wijzen? En uit welk deel daarvan leer je waardevolle informatie?

Ik zelf zou het vaker kunnen vragen. En als ik het vraag leer ik altijd iets. En als het me niet bevalt, kan ik me altijd herinneren dat het andermans perspectief is. Diegene kent mij niet zoals ik mij ken 🙂 

Ik zou het ook vaker kunnen geven. Maar ben wel gehecht aan een overtuiging dat de ander er meer/alleen/vooral iets mee kan als diegene er zelf om vraagt. Of op zijn minst open voor staat. 

En het tegenovergestelde: waar je goed in bent. Vraag eens voor de gein aan drie mensen uit je omgeving welke 3 kwaliteiten ze bij jou vinden passen. Bij wijze van experiment. Vind je herkenning? Verrassing? 

Stel de vraag vanuit je brein om de juiste woorden te vinden. En ontvang de reacties met je hart. Open en zonder oordeel. Zowel het geven als ontvangen kan lastig zijn. Weet ik ook uit eigen ervaring. Toch is dit absoluut de moeite waard.

Dus ik raad je van harte aan dit experimentje te doen. Reacties zijn altijd welkom. 


010917_2

Speciale dank aan

Degene die in de ruilboekenkast in Nijmegen het boek van David Deida heeft neergezet, God en Eros. Fascinerende beschrijvingen van mannelijke en vrouwelijke essentie in mensen. En hoe die elkaar aantrekken en aanvullen in een magische chemie. Of chemische magie, maar dat maak ik er zelf van. Hij noemt het goddelijk…

Videotip (tot 2:15 min)

Geweldige performance van Angelica Hale. Kijk die blik in d’r ogen rond ’58 sec of later bij 1.44 sec. That’s the spirit! Elke ochtend even draaien en this girl’s on fire voor de rest vd dag…


010917_3

I love to love. Often if I see someone without a smile, I give him/her one of mine…
Linda

De gave workshop Playing Dead or Alive op zaterdag 30 september is vanaf vandaag ook voor niet-deelbrieflezers opengesteld. 

Wil jij:
 Je levendiger voelen dan ooit? Precies weten wat jíj wilt en wat de eerstvolgende stap is? Dat stukje verlangen diep in je (beter) leren kennen? Meer rust, ontspanning en zelfs plezier in wat het leven ‘naar je toe slingert’?

Stand van zaken:
3 plekken definitief
3 plekken gereserveerd (intake volgt nog)
3 plekken open

Ik zie je aanmelding of interesse graag tegemoet. Twijfels? Neem dan gerust contact met mij op. Ik zal in ons contact eerlijk zijn als ik denk dat het niks voor je is. Ook als ik verwacht dat je er wel profijt van zult hebben. 

Investering:
Een dik dagdeel op 30 september met anderen die dat ook willen. En qua euro’s een bedrag van € 33,-
(Inclusief BTW als je vandaag nog aanmeldt. Plus 21% voor aanmeldingen vanaf 2 september en voor niet-deelbriefabonnees). 

Natuurlijk is het bedrag een schijntje. Daar kreeg ik vragen over. Dat komt omdat dit de eerste unieke workshop is rond een gevoelig thema en ik de kanjers die zichzelf dit gunnen wil belonen. 

Contact, hoe? 
reageren op deze deelbrief, via info@adniladvies.nl,
via het formulier op www.adniladvies.nl  of in levende lijve…

My more extreme me

Getriggerd door een stoute blog van Veronique Prins, besefte ik me dat ik me te vaak gedraag als een grijze muis. Mensen die me van dichtbij kennen, zullen dat niet helemaal beamen, want ik doe vaak genoeg ook verrassende dingen. Maar in mijn ogen doe ik in mijn bedrijf mezelf tekort. En jou, als mogelijke klant, dus ook.

Want ik wil ‘het beste uit mensen halen’, ‘in onderlinge uitwisseling iemand zijn/haar kracht laten ontdekken’… Bah, dat wil toch iedereen! Waarom zou dat je aandacht trekken om met mij te werken? Belachelijk! Alleen als je mij van dichterbij kent, kan je weten of ik iets bij je teweeg zou kunnen brengen dat geen ander kan.

Dit zijn de eerste twee alinea’s van mijn nieuwste artikel. Interesse gewekt? Lees dan het vervolg onder deze link


010917_4