Waar sta jij vandaag voor op?


161016_1

Waar sta jij vandaag graag voor op?

Sta je daar wel eens bij stil? bij op staan.

Eerst dacht ik zelf aan opstaan in de ochtend. Waar kom ik mijn bed voor uit?

Later dacht ik aan op staan uit respect voor iets of iemand. Zoals een in de bus voor een persoon die geweldig oud is (en aardig kijkt…). Of bij een bijzondere speech die me raakt. Of na een supergoed optreden van iemand.

Het gemeenschappelijke gevoel is levenslust. Dat kan een flintertje zijn of een overweldigende golf.

Maar voor het gevoel van levend zijn kom ik mijn bed uit. Dat ik half slaperig mijn hart voel kloppen. Die magische machine die ademt, bloed rondpompt en eten verteert. Die mij emoties laat ervaren en mij laat zien, horen, proeven, ruiken, voelen.

Pffff. Daar kan je niet steeds de hele dag bij stil staan. Maar als ik me soms even laat gaan in die verwondering, dan …. Geen woorden voor. Het makkelijkst gaat dat als ik dingen doe die ik het liefste doe.

Of in een omgeving ben waar ik me goed voel. Alleen. Of bij iemand waar ik vrij en op mijn gemak ben.

Dan ga ik zo op in dat moment dat ik alles vergeet van mijn geschiedenis, imago, zelfbeeld enzovoorts. En toch besta ik dan nog steeds. Zonder al die verhalen. Dat is puur levend zijn.

Daar sta ik voor op. Respect voor het leven in alle soorten en maten. Dat oudje, die artiest, een bloem of vogel.

Ja sommige van die vormen plet ik wel eens. Zoals vliegen of muggen. Of gras en mieren waar ik over heen loop. En dat is ook leven.

Ik ben blij met mij. Blij dat ik mezelf ben. En blij dat jij jou bent. Want zonder jou zou ik mij niet kunnen leren kennen.

Door jou weet ik mijn voorkeuren. Wat ik wel wil en wat ik niet wil. Door jou weet ik waar ik het mee eens ben. Of niet. Of geen mening over heb.

Doordat er een hele wereld vol gebeurtenissen en ervaringen is die ik opmerk, herken ik steeds meer hoe bijzonder ik ben. En jij dus ook.

Het gave is dat ik vaak net iets makkelijker, sneller, eerder het bijzondere in jou herken. En dan besef dat we allemaal uit dezelfde “klei” bestaan. En ik dus ook iets bijzonders heb wat voor mij vanzelfsprekend is.

Dat geldt trouwens ook voor problemen en oplossingen.

En zo kunnen we elkaars spiegel zijn om te ‘ruilen’ wat we bij elkaar opmerken zodat we dat kunnen gebruiken om onze levenslust-volumeknop nog wat verder open te draaien.

Dat ruilen doe ik ook deels professioneel. Zie www.adniladvies.nl als je wilt weten hoe.

Kortgezegd geef ik een vertaling van wat jij met me deelt in inzichten en handvatten, zodat je met extra invalshoeken je weg kunt vervolgen. Naar rust, helderheid, energie of wat je verlangen ook is.

Daarvoor in ruil ontvang ik bedankbriefjes, oftewel geld, plus extra ervaring en de bevestiging dat mijn ‘vertalingen’ raak en bruikbaar zijn.

Ben je ook nieuwsgierig naar het hanteren van jouw levenslust-volumeknop of heb je een ander verlangen waar je nu eindelijk eens dichterbij wilt komen…reageer dan op deze deelbrief of mail naar info@adniladvies.nl. Dan bepalen we samen of onze samenwerking daarin verschil gaat maken.


161016_2

Speciale dank aan

Mijn stoere zus Marlijn. Voor het mij blijven herinneren dat doorzettingsvermogen en levenslust vele vormen kennen. En voor de lieve knuffels 🙂


161016_4

161016_3

Filmtip (3:59 min)

Van vreemde vogel naar vrije en blije vogel.
Omring je met mensen met wie jij je op je best voelt.
En dat die ander(en) dat gevoel ook bij jou hebben. Dat is voor mij belangrijk. Net iets meer dan of je uiterlijk op elkaar lijkt 😉


161016_5
Foto’s van het blote-voeten-pad bewandelen met mijn mams. Check.

Pick your challenge…

…to stretch your comfort zone. There’s where the magic happens…

  • doe iets spannends-vies-leuks voor het eerst.
    • bijvoorbeeld iets wat je je al tijden geleden hebt voorgenomen, maar er steeds niet van komt. Prik een moment, regel wat nodig is en ga het gewoon doen!
  • vertel iemand ongevraagd wat je twee mooie eigenschappen/ dingen/ kwaliteiten/ opmerkingen/ gedragingen/… van diegene vindt. Een beetje toelichting waarom of waar je dat aan merkt mag natuurlijk.
  • neem gedrag van een ander waar je je aan ergert of irriteert en betrek dat op jezelf. Neem even de tijd om je een paar dingen af te vragen. Wat zegt die irritatie over wat jij belangrijk vindt? In hoeverre doe jij daar teveel of te weinig van? In welke mate erger je je aan hetzelfde bij jezelf? Of soortgelijk gedrag in een net iets andere vorm? Wees stil en luister naar de antwoorden die in je opkomen.
    • Een voorbeeld van mij is opruimen. Ik erger me meer aan anderen die hun zooi niet opruimen als ik vind dat ik zelf te weinig heb opgeruimd de laatste tijd. Doordat het gedrag van een ander mij eerder opvalt, kan ik daaruit afleiden wat goed voor mij zou zijn om te doen. Dat hoeft niet letterlijk hetzelfde te zijn, maar kan ook een andere vorm zijn. In dit voorbeeld laat een ander zijn spullen slingeren en kan ergernis daarover voor mij betekenen dat ik afspraken uit mijn agenda moet opschonen omdat ik me te druk voel. Door je die vragen te stellen en stil te zijn, worden dat soort antwoorden je vanzelf duidelijk. Soms direct, soms iets later.

161016_6