Wanneer herinner je je weer dat je geweldig bent?


250517_1
Alweer een gesprek van de week over wat continu hetzelfde blijft in mezelf, terwijl ik verander. Mijn lijf verandert, mijn gedachten en emoties… Maar er is iets dat continu blijft. Iets waardoor ik weet dat ik nu Linda ben. En datzelfde wist “ik ben Linda” toen ik 8 jaar was. Dezelfde Linda, dezelfde IK, hoewel elke cel in mijn lichaam inmiddels vernieuwd is. Bijzonder toch?

En ik weet zeker dat je het herkent. Dat je ergens voelt en weet dat er een deel van jou is dat onveranderbaar is. Een stabiele onveranderbare kern waaromheen de rest verandert.
Want jij ziet de lucht, voelt emotie, denkt gedachten, ervaart pijn als je je knie stoot. En hetgeen dat dat opmerkt, jij, is hetzelfde vóór de pijnlijke knie als erna. Dat is dezelfde opmerkzaamheid waarmee je bewust bent van iets. En dat staat los van hetgeen je opmerkt. Je bént dus niet je pijn of je knie. Je bent niet je lijf of je gedachten. Je kunt het opmerken, dus kan je niet hetzelfde zíjn.

Misschien wat vage woorden als je niet eerder zo hebt gedacht/ervaren/bekeken. Wie weet wat het je oplevert. Lees het nog eens en mijmer er eens over wat je bij jezelf opmerkt.

Wat roept dit bij je op? Wat betekent het als je in de kern zoiets als bewustzijn/ opmerkzaamheid/ aanwezigheid zou zijn en de rest eromheen ontstaat en weer gaat? Zoals gedachten komen en gaan. Zoals emoties komen en gaan. Zoals je lichaamscellen afsterven en vernieuwen. En terwijl dat alles komt en gaat is er iets dat jij bent, dat continu hetzelfde is. Dat dit alles opmerkt. Kan je daar bij jezelf een glimp van opvangen? Of heb je al een sterke verbinding met dat altijd stabiele stuk van jezelf?

Wat ben ik achter mijn persoonlijke “titel” Linda?
Hetzelfde spul als jij achter en onder en los van je naam Laura.

Noem het Leven zelf, of zoiets als goddelijkheid of iets universumachtigs…

Wat mij betreft dikke magie. Ik vind het heel tof daar steeds meer over te ontdekken en te gebruiken. En zo extra levensvreugde te ervaren en delen.


250517_2

Speciale dank aan

Merel Boogaard
Voor haar geweldige boek ‘anders kijken naar autisme’. Met veel warmte, liefde en passie geschreven vanuit haar eigen ervaringen en aangevuld met kennis en ervaring van anderen.
Leverde mij persoonlijk verrassend veel herkenning en bruikbare tips op. Bijvoorbeeld over de verbinding met ‘bovenmateriële dimensies”, omgaan met overprikkeling, effecten van bepaalde voeding en klanken/muziek, sterke innerlijke autonomie in relaties en waarom het niet klopt als mensen van mij een ‘meisje-meisje’ verwachten. Mooi en praktisch!

Workshop Sterven (om te Leven)

Met behulp van mooie gesprekken en bijzondere mensen en ontmoetingen krijgt de workshop sterven steeds meer vorm. Hij staat gepland voor zaterdag 30 september.
Dus hou die datum overdag vast vrij als je nu al weet dat je meer of intenser te leven hebt dan je nu doet. Voor degene die nog twijfelt of meer info nodig heeft: in deze deelbrieven hou ik je op de hoogte.
Je vragen, suggesties of opmerkingen zijn welkom: info@adniladvies.nl / 06 10 40 35 67


250517_3

Filmpje (3:07 min)

Gabrielle Bernstein heeft een geweldig bedrijf voor Spirit Junkies die weer verbinding willen met hun diepste kern en het leven zelf.

In onderstaand filmpje introduceert ze het onderscheid tussen de (angstige) stem van je ego en die van je (liefdevolle) innerlijke leiding.


250517_4

250517_5

250517_6

Vertrouwen

Naast de diensten van Adnil Advies als persoonlijke supporter en de Toolbox op www.adnil.nl, waarmee je zelf je eigen levensleiderschap een boost kan geven, zijn er ook vele opdrachtgevers die mij inhuren als vertrouwenspersoon.

Wat doet een vertrouwenspersoon eigenlijk? Wat heb je er aan? Wat is vertrouwen?

Met deze vragen in mijn achterhoofd en binnenste schreef ik een geïnspireerd schrijfsel over dit mooie thema. Wens je veel leesplezier, inzicht en mogelijk nut van de tips!


250517_7