Wat kan je vermenigvuldigen door het te delen?


260616_1
Ik zie het, ik weet het!
Dat er altijd iets in elk moment op te merken is dat iets in mij raakt. Zo dat ik tranen van geluk, verdriet of angst in mijn keel voel. Of waarvan mijn hartslag zich plots versnelt vanwege de diepte van ellende. Waar ik kippenvel krijg van lading of spanning in een gesprek. Of iets waardoor mijn ademhaling even stokt. Minimale signalen van emotie, maar door mijn geoefende gevoeligheid merk ik dat snel op voor het groot wordt en dan weet ik genoeg. Op dat moment maak ik verschil voor alle betrokkenen door de juiste keuze in gedrag en woorden. Dat voelt als een tweede natuur, zowel in mijn professionele ontmoetingen als daarbuiten.

Door open te staan voor wat zich aandient en zet ik mij vanzelfsprekend in op een manier die in die situatie het meest van waarde is. Natuurlijk ben ik altíjd waardevol. Alles wat ik voel of opmerk of wil is waardevol. Net als alles wat jij voelt of opmerkt of wilt. Ik ben super waardevol, puur door wie ik ben en mijn manier van mezelf uitdrukken. En jij bent super waardevol door jouw manier van zijn. Dat beseffen is een gaaf gevoel!

Alleen vergeten we dat vaak weer of doen we er niks mee. Tssss… Irritant.

Door bepaalde ontmoetingen word je er weer aan herinnerd. Dat is ook mijn rol als coach. Anderen te herinneren aan bepaalde aspecten van zichzelf, waardoor ieder zijn of haar eigen kracht en talenten meer durft in te zetten. In zekere zin ben ik een egoïsme-coach. Ik moedig anderen aan om hun sterke kanten en verlangens niet zo egoïstisch voor zichzelf te houden. En ik (stimu)leer anderen om zich juist egoïstischer op te stellen. Namelijk eerst goed te zorgen voor je eigen behoeftes en niet langer naar allerlei pijpen (lees verwachtingen) te dansen. Want dat soort dansjes, daar wordt niemand beter van!

Het idee van deze deelbrieven vanuit Adnil Advies is om mijzelf te laten zien, zodat veel mensen mij tegelijk laagdrempelig leren kennen. Daarom deel ik ook persoonlijke dingen die ik belangrijk vind, waardoor jij een indruk krijgt van mijn stijl van werken en leven. Hier een greep uit de afgelopen drie weken, inclusief een inzicht dat mogelijk ook iets in jou wakker schudt:

 • Een onbekende vrouw die zo geraakt werd door een bericht van mij op Facebook, dat ze graag wilde afspreken. Mijn eerste open reactie vanuit vertrouwen: natuurlijk, lijkt me een mooi mens. Mijn tweede reactie vanuit wantrouwen: dat is raar, wat zou ze willen, wat als het een man was ipv een vrouw, enz. We hebben afgesproken en een bijzondere ontmoeting gehad. Mooiste uitspraak na een verhaal wat coaching en persoonlijke ontwikkeling kan opleveren: “plots zag ik op een dag in de spiegel de vrouw waar ik een jaar geleden jaloers op was”
 • Een oud-klasgenoot uit mijn psychologie-tijd, nam contact op via LinkedIn. We bleken ook na 15 jaar nog wat gemeenschappelijks te hebben en besloten samen mee te doen aan de Exodus wandeltocht in Huissen. Geweldige ochtend buiten gehad met veel beweging voor mijn lijf en geest. Mooie uitspraak naar aanleiding van de pelgrimstocht ‘Camino’ (de weg) naar Santiago de Compostella, die we allebei hebben gelopen. Over het levenspad dat voor iedereen anders is, waarbij ieder zijn eigen timing heeft om iets te leren uit de dingen die zich aandienen. Je krijgt wat je nodig hebt of kunt gebruiken: “Camino provides”… En na afloop reactie dat hij de walk & talk ´empowering´ had gevonden. Dat effect merk ik vaker, gaaf!
 • Een interview over mijn voorkeuren na een MBTI-test. Ik kan makkelijk schakelen tussen gericht zijn op mijzelf en gericht zijn op anderen. Ook tussen handelen op basis van intuïtie of concrete waarneming afhankelijk van wat de situatie vraagt. En ik kan mijn beslissingen indien nodig zowel baseren op persoonlijke waarden (voelen) of objectief onderzoek (denken). Wat betreft mijn persoonlijke levensstijl overheerst nu mijn voorkeur voor flexibiliteit over planning en controle. Dat is wel eens anders geweest… En daarom voel ik mij nu soms belemmert als ik iets met structuur ‘moet’ doen. Maar ik kan het wel. Mooiste inzicht: “voorkeuren zijn als een gas- en rempedaal. Het gaat er niet om geen rem te ervaren, maar om ze op de juiste momenten te gebruiken”
 • Bovenstaande inspiratie-plaat heb ik een tijd terug gemaakt. Een intuïtieve visuele weergave over wat mij drijft. Ik vond het te persoonlijk om te delen. Er is namelijk niemand die het op de enige juiste manier kan interpreteren. En dat kan leiden tot ongewenste oordelen over mij. “Oordelen zijn echter informatie welke iets zegt over wat de eigenaar ervan belangrijk vindt”… Door meer van mezelf zichtbaar te maken, bied ik de gelegenheid in gesprek te komen hierover. Zo krijgen we beiden meer zicht op stukken van onszelf die we even vergeten zijn. Op liefdevol egoïsme, vrijheid, bewustzijn, perfectie.

En ik heb door ontmoetingen met anderen ook (her)ontdekt dat ik een lage tolerantie voor frustratie heb. Als ik iets naar vind, dan zet ik die frustratie razendsnel om in iets dat voor mij constructief werkt. En als iets voor mij werkt, dan werkt het ook voor anderen. Want zo uniek ben ik nou ook weer niet. Maar ik heb wel iets unieks te bieden. En dat maakt dat ik dit verhaal voor jullie heb geschreven.

Dan tot slot nog iets over eigen ver-antwoordelijkheid. Mijn betekenis: dat je in staat bent om te antwoorden of reageren op een situatie op je eigen authentieke manier. Ik geloof en ervaar dat alles wat je tegenkomt in zich heeft dat je er profijt uit haalt, voor iets waar je naar verlangd. Dat moet jij er wel zelf uit willen halen. Zelf, maar niet per se alleen. Het kan zijn dat er naar aanleiding van mijn woorden iets in je opkomt, waar je tijdelijk ondersteuning bij kunt gebruiken om het beste in je wakker te schudden. Je weet vanzelf of je dat via samenwerking met mij wilt gaan bereiken.

Je bent van harte welkom om je opmerkingen of vragen weer met mij te delen. Dat kan via een reactie op deze brief of naar info@adniladvies.nl. Ik ben benieuwd en kijk er naar uit!

P.S. Omdat Linda Adnil is en Adnil Linda, zouden wij het enorm waarderen als je deze deelbrief wilt doorsturen naar mensen van wie jij inschat dat ze waarde uit deze deelbrieven kunnen halen. Of een tijdelijke samenwerking met mij als professionele supporter kunnen gebruiken. Alvast bedankt voor je inspanning!


260616_2

Speciale dank aan

Sjoukje de Haas.
Voor haar leuke wonder-lessen uit het boek ‘a course in miracles’. Ze mengt de lessen met eigen ervaring en aanstekelijk enthousiasme en aanmoediging.
Mooi begin van de dag om nu 11 dagen lang elke ochtend te starten met een video van haar waarin ze een (w)onderwerp behandelt. Ik blijf dagelijks leren, ook hieruit weer.


260616_3

Dare to trust

Hierbij een link naar mijn recente (Engelse) artikel op LinkedIn. In flow geschreven, blij met ‘t resultaat… 🙂


260616_4

Filmtip (12:11 min)

Ik ben gek op gekte. Lees: mensen die zichzelf zijn. Daarom wil ik ook dit jaar weer naar het seminar ‘Crazywise’. En daarom is een van de belangrijkste dingen die ik van wiskunde heb onthouden: ‘normaal is het gemiddelde van alle afwijkingen’.
In dit filmpje vertelt Ralph Smart er een aantal mooie dingen over die ik herken : weirdness.

Vreemde vogels

Mensen die op een X-moment in het verleden een bepaalde indruk op mij hebben gemaakt. Welke indruk is lastig onder woorden te brengen. Ik noemde het positief bedoeld en liefkozend ‘vreemde eend’. Iemand die net anders denkt en doet dan de anderen in zijn of haar omgeving. En niet zomaar om het anders willen zijn, maar gewoon omdat diegene op die manier het meest puur zichzelf is.

Een aantal van die mensen kwamen op mijn uitnodiging 11 juni bij elkaar. Waarom? Omdat ik zo nieuwsgierig was naar wat er met die combinatie van mensen zou gebeuren.

Het bleek te gaan om delen en uitwisselen. Delen van elkaars beelden over wat je het liefste doet, waar je plezier aan beleeft, wanneer je jezelf het fijnst voelt en wanneer niet en wat je soms tegenhoudt om te zeggen en doen wat je wilt. En het was een uitwisseling van tips en mooie verhalen om elkaar te versterken. Leuk om te horen en te lachen om de herkenning. Ik vond het eerst spannend om de ingeving te volgen zonder helderheid over WAT het ging opleveren. Maar spanning is onvoldoende reden om iets te laten, dus heb ik het initiatief genomen vanuit vertrouwen DAT het iets ging opleveren. Ieder vond de ochtend geslaagd 🙂

Hierbij een deel van de opbrengst die vast niet allemaal nieuw is, maar mogelijk wel opnieuw toepasbaar voor je:

 • Jij hebt een bepaalde voorsprong op de rest. Een ander snapt dat niet altijd en vind je daarom soms raar.
 • Allergie of irritatie bij iemands gedrag ontstaat vaak als ik iets goed kan en ander niet. Of andersom. Door dat te zien hoef ik het niet persoonlijk aan te trekken of er iets mee te doen.
 • “Ja maars” blijven altijd bestaan. Of ze nou van mezelf zijn of van anderen in mijn omgeving. Ik heb steeds de keuze om me te laten tegenhouden of iets toch te doen.
 • Als ik ondanks angst (om iets te verliezen of voor negatieve reacties) toch mijn wens of verlangen volg, dan levert dat altijd iets positiefs op. Zoals trots, voldoening, plezier, waardering voor mezelf. Niet altijd in de vorm die ik verwacht, dus het helpt om geen verwachtingen te maken.

260616_5

“Hoe werk jij dan?”

Regelmatig raak ik met mensen in gesprek over mijn bedrijf. Dan komt ook vaak aan de orde wat ik nou doe en voor wie. Tot nu toe heb ik veel organisaties als klant. Daarbinnen doen dan weer hun medewerkers een beroep op mij voor 1-op-1 gesprekken als vertrouwenspersoon. En daarnaast ondersteun ik enkele losse coach-klanten.

Waarom of wanneer coaching?
De individuele samenwerking is weerspiegeld in onderstaande beeldplaat. Korte interpretatie van links naar rechts:

 • gevoel van klant op moment dat hij of zij steun zoekt. Gevoel door iets te worden tegengehouden, niet vrij zijn. Gevoel van overweldiging. Wel willen, niet kunnen. Adem inhouden, spanning.
 • de ontdekkingstocht naar nieuwe mogelijkheden die ik in mijn coaching bied. Ondersteunende inzichten en praktische handvatten om je levensgereedschapskist mee aan te vullen.
 • ervaren van toegenomen rijkdom en levendigheid in meerdere opzichten. Vrij, (zelf)vertrouwen, soepel, genieten van moois, speels/lol, ontspannen, verbonden, liefdevol, overvloed…

Hoe ziet dat er praktisch uit?
Dit proces is hetzelfde voor mijn drie huidige opties. Zie voor updates de website www.adniladvies.nl of neem contact met mij op. De vraag of behoefte van de klant bepaalt welke optie het meest passend is:

 • Een spiegelmoment om samen één vraagstuk te beantwoorden
  (investering € 82,50/uur)
 • Een spiegelserie van drie weken met drie contactmomenten via Skype en aanmoediging/inspiratie per mail
  (investering € 197,-)
 • Een spiegeltraining van 9 weken met 1 live-moment, 4 contactmomenten via Skype, oefenmateriaal en aanmoediging/inspiratie per mail
  (investering € 399,-)

260616_6