Welke regel die je nu naleeft, zou je wel willen breken?


030717_1jpg
Te amo mas con cada dia que pasa.

Mijn favoriete zinnetje in het Spaans. Liefde is een woord waar je in het leven niet omheen kunt. Films, liedjes, toneelstukken, dagelijkse ervaringen. Het woord zelf zegt echter niks over wat het voor iemand betekent. Welke betekenis geef jij er aan?

Voor mij kan het variƫren per situatie, per dag, per persoon, per dier, per ervaring. Liefde voor mijn liefje is anders dan liefde voor mijn vader en anders dan liefde voor mijn moeder en anders dan liefde voor een vriend(in), enz. Allemaal anders en toch komt het voor mij overduidelijk uit dezelfde bron.

En tegelijk kan het gevoel van liefde in twee heel verschillende situaties ook juist hetzelfde zijn. Zoals een geluksmomentje met mijn lieve kipje en een geluksmomentje bij een gave zonsondergang. Dan staat alles even stil en lijkt het alsof ik, mijn persoontje, even niet besta. Opgegaan in liefde voor leven. Tot ik me het erna ineens besef dat dat een mooi liefdevol moment was. Dan ben ik er weer helemaal.

En vandaag ben ik dan eindelijk 39. Met een onverklaarbare liefde voor het getal 3 is dit natuurlijk een top-leeftijd. Geweldig!

Wens jou bij deze ook een mooie vandaag toe, met veel liefdevolle momenten. Of je ze nu beseft of niet… šŸ™‚


030717_2

Speciale dank aan

Maikel. Voor die paar korte momenten waarin je me liet glimlachen. Van binnen nog meer dan van buiten zichtbaar. Dit vanwege je hardnekkigheid mij met “u” aan te spreken. En vanwege dit bijzondere fragment over roddelen dat je met mij en de andere aanwezigen deelde. Stoer!


030717_3

030717_4

030717_5

Videotip (3:38 min)

Alan Watts heeft diverse videos met een bijzondere kijk op leven.
Mooi spul om jezelf mee te vermaken en laten uitdagen.
Hierbij de Dream of Life.


030717_6
Gevonden op Pinterest, niet van mijn eigen hand, wel mooi om te delen…

030717_7

Heb je al in de Toolbox gesnuffeld?

Op www.adnil.nl vind je:

  • Gratis toegang tot alle eerdere Deelbrieven met inspiratie in beeld en geluid.
  • Ook zijn er gratis Deelvideo’s van ongeveer 2 minuten over allerlei thema’s.
  • De cursus Liefdevol EgoĆÆstisch Zijn, waarin je in 11 lessen leert je leven nog aangenamer te maken voor jezelf, zonder dat dat ten koste gaat van anderen.
  • De training Zelfleiderschap met 9 modules rond het zijn van Liefdevol, Aanwezig en Vrij.

Regelmatig komt er nieuw materiaal bij. In de planning zit de 21-daagse “Je hoofd als bondgenoot van je hart”.

De Toolbox is te gebruiken als je even vastloopt. Je kunt een specifieke vraag hebben of een algemeen gevoel van dat iets niet lekker zit. Log dan in met je gratis account en hou in je achterhoofd wat je graag wilt. Een antwoord op die vraag, een inzicht rond je werk, inspiratie voor een lastig gesprek, enz…

Met dat in je achterhoofd ga je een bepaalde tijd ‘rommelen’ in de Toolbox. Je klikt eens hier en daar en komt zo van het een in het ander. En zo merk je dat je je langzaam of plots helderder gaat voelen. Je merkt een andere energie bij jezelf op.

En het kan zelfs zo zijn dat je zo open staat dat je het gevraagde antwoord of inzicht ineens beseft. Of dat het in een heel concrete vorm iets is wat je leest en zelfs letterlijk op die manier kunt gebruiken.

Zo werkt het. Een probleem wordt zelden opgelost vanuit dezelfde energie als waaruit het ontstaat. Dus kom in de Toolbox een andere energie tanken en geef jezelf toegang tot nieuwe creatieve mogelijkheden voor in jouw situatie.

Welkom!


030717_8