Wiens waarheid is nu eigenlijk de echte


201216_7
Van de week de volgende uitspraak weer een paar keer tegengekomen: de belangrijkste relatie is de relatie met jezelf.

Op dit moment betekent dat voor mij dat ik mezelf zo vaak mogelijk in situaties wil zien te krijgen waarin ik mezelf lekker voel. En dat ik dingen doe die ik fijn vind. Bijvoorbeeld andere mensen waarderen, bedanken, verrassen.

En dingen eten die ik lekker vind. En daarbij hoort ook niet eten wat ik niet lekker vind. Klinkt logisch, maar hoe vaak hoor je niet: ‘dat moet je leren eten’. Van wie?? En waarom? Er is genoeg te kiezen dat ik nu al lekker vind 🙂

Eens in de zoveel tijd probeer ik sommige dingen toch weer, omdat ik nieuwsgierig ben of mijn smaak veranderd is. Soms is dat zo. Geinig. Soms niet. Ook prima.

Recent in rondje feedback teruggekregen dat ik zo positief ben. Meestal vindt men dat goede eigenschap, maar er stond ook dat iets er soms ook gewoon mag zijn zoals het is. Dat vind ik leuk verwoord. Alsof dat twee verschillende dingen zijn.

Ik geloof namelijk niet dat een situatie één werkelijkheid kent. Ik geloof dat ieder de situatie waarneemt door eigen filters. Lichamelijke filters waardoor je zintuigen niet alle kleuren kunnen zien of alle geluidsfrequenties kunnen horen. En mentale filters, waardoor je overtuigingen bepalen welke betekenis je aan je waarnemingen geeft.

Door mijn filters zie ik gewoon bepaalde dingen in een situatie of gebeurtenis die anderen niet zien. En beide waarnemingen zijn even waar. Inmiddels ben ik niet alleen tevreden, maar maak ik ook mijn werk met mijn unieke manier van waarnemen.

Dus blijf ik me daarin trainen. Want je mentale filters aanpassen kan je leren.

Natuurlijk voel ik me soms ook gewoon een blije vogel, een vreemde eend, als de omgeving allemaal iets anders waarneemt dan het mijne. Het onrustige gevoel daarbij duurt echter steeds korter en vaak merk ik het alleen op als een bevestiging van mijn eigen waarde.

Andere feedback over datzelfde punt was: ‘dat is mooi en maakt je wie je bent.’ Dat zeg ik. Mijn waarheid.

Dus wil je zien waar ruimte zit en kom je er zelf even niet uit vanuit jouw perspectief? Gebruik mij als je sparringspartner. Ik vind elk vraagstuk een geweldige puzzel. Alle stukjes zijn er. En samen vinden we degene die nu nodig of nuttig zijn.

Mijn ervaring is dat er altijd ruimte is. In welke situatie dan ook. Er is altijd een ingang. Of een uitgang, afhankelijk wat je wilt.

En dat unieke perspectief van mij in combinatie met jou of een ander die iets wil wat niet alleen lijkt te lukken…die combinatie levert telkens weer iets bijzonders op. Zie hieronder ook “waarom samenwerken met Adnil Advies”.

Wens je veel zelfwaardering, inspiratie en een glimlach met deze deelbrief.


201216_1

Filmtip (2:07 min)

Neem even deze 2 minuten aub. Over het omarmen van alles van jezelf. Al je positieve en negatieve pluspunten. Al je normale en al je afwijkende eigenschappen. ‘Normaal’ is ook maar het gemiddelde van alle afwijkingen. Iemand die denkt dat ie normaal is verdient steun en een luisterend oor. Die weet niet beter…neem het hem of haar niet kwalijk.


201216_4

201216_2

Speciale dank aan:

De 3 verschillende mensen van wie ik binnen 1 week allemaal spontaan een bloemetje kreeg. Twee bedankjes en 1 zomaar! Vrolijke boel in huis. En in mijzelf 🙂


201216_3
Hierbij de juiste link naar de drie-daagse in januari.
http://breekjevrij.nl/yes
Wie-o-wie durft zichzelf het kado van een gratis ticket te gunnen?
Laat me weten als je klaar bent om eindelijk uit dat patroon te stappen, dat je steeds weer verleidt. Klaar om je volle leven te gaan ontdekken en niet langer dat kleine stukje waar je van denkt dat je er veilig bent… Mail naar info@adniladvies.nl of bel me.

Waarom samenwerken met Adnil Advies?

 • omdat je open staat voor een ander perspectief op een onderwerp dat of een situatie die je bezig houdt
 • omdat je niet langer in eenzelfde patroon wilt blijven en daar nog geen passende uitweg voor hebt gevonden
 • omdat je inzicht wilt in hoe je emoties werken. En hoe je ze voor je kunt laten werken
 • omdat je gevoel van controle wilt en je dat te vaak mist
 • omdat je na een levensveranderende gebeurtenis je zelfvertrouwen niet genoeg opgekrikt krijgt
 • omdat jij iets soortgelijks wilt wat ik heb of doe, zodat ik jou dat ook kan leren
  • bijvoorbeeld elke dag voldoende geld, plezier, contact, waardering voor wat er gewoon is, het genot van iets nieuws leren of ervaren…

Wanneer niet?

 • als je geen zin hebt om zelf actie te ondernemen
 • als je denkt dat ik je ga veranderen
 • als je verwachtingen precies uit moeten komen en niet overtroffen mogen worden…

Informeer bij mij (info@adniladvies.nl) of www.adnil.nl voor je zijn:

Dat is een symbolische gereedschapskist in wording. Hieruit kan je ideeën, tips en aanwijzingen putten om delen van je leven de vorm te geven die je liever hebt.

Uitgangspunt is het leven als kneedbaar materiaal met bepaalde eigenschappen en jijzelf als werk in uitvoering. Tegelijk heb je alle tools in huis, waarvan naast je zintuigen de belangrijkste je gedachten, emoties en gevoelens zijn.

Nog te weinig mensen weten dit potentieel te benutten en ervaren daarom vooral dat dingen hen overkomen. Hetgeen ik de afgelopen jaren heb geleerd bied ik aan in de toolbox. En blijf ik aanvullen. Een deel gratis (zoals alle deelbrieven) en een deel betaald (zoals het programma ‘je magnetische mind’).

Binnenkort volgt meer informatie over hoe je kan inloggen als je interesse hebt. De geplande openingsdatum is op 20 januari als Adnil Advies het 3-jarig bestaan viert.


201216_5

Op Facebook gevonden

Kom ik de kinderen uit school halen.
Zegt M. tegen haar klasgenootje…. Je heb een stomme jas aan….
Ik zeg M….. dat mag je niet zeggen.
Zegt ze… Ik mag toch niet liegen. Ze heb een stomme jas.
Ik zeg tegen haar… zeg maar sorry….
Zegt ze nee…. Ik heb niks verkeerds gedaan.
Ik….Je moet lief zijn voor iedereen.
Zeg sorry tegen haar anders ga je thuis op de trap. Zegt ze oké….en loopt mee naar huis. Jas uit schoenen uit en ze gaat op de trap zitten zonder dat ik iets zeg.
Zegt ze….is 20 tellen genoeg?
Ik zeg ja 20 tellen blijven zitten.
Ze telt rustig tot 20 staat op en komt naar me toe. Zegt ze…. mama als ik groot ben krijgen mijn kinderen geen straf als ze eerlijk zijn alleen als ze stout zijn.
Ja….Toen wist ik even niks te zeggen

met dank aan Esther


201216_6