Adnil’s Deelbrieven

Vandaag is dé dag om het te doen

01-09-2017 

Brein en hart. 
Mannelijk en vrouwelijk.
Licht en donker. 

Zomaar een greep uit de schijnbare tegenstellingen waarmee we ons vermaken. Wat ik mooi vind is te zien dat er altijd ook het andere is. Dat is makkelijker op een afstandje.
lees meer

Ode aan de Ego

11-08-2017

Tja, mooie titel en veel associaties, maar waar begin je dan met schrijven? Voor mij is ego het mechanisme waarmee ik mezelf bescherm. Het is als een soort radar op een boot, steeds aan het scannen op mogelijk gevaar. Op iets dat het verhaal over mij in gevaar kan brengen. En met verhaal over mij bedoel ik het beeld wat anderen en ikzelf over mijn persoontje heb. lees meer

Over flodderige eigenwijsheid en keiharde eigen wijsheid

17-07-2017

Bouillon met stuk soepvlees staat te pruttelen. Zojuist uitgeleefd op het onkruid in de tuin. Nog even grasmaaien. Krijg er trek van. Zin in een tosti, jammie.
Knapperig korstje. Lichte zoutsmaak op mijn lippen van het randje gesmolten kaas.
lees meer

Welke regel die je nu naleeft, zou jij wel willen breken?

03-07-2017

Te amo mas con cada dia que pasa.

Mijn favoriete zinnetje in het Spaans. Liefde is een woord waar je in het leven niet omheen kunt. Films, liedjes, toneelstukken, dagelijkse ervaringen. Het woord zelf zegt echter niks over wat het voor iemand betekent. Welke betekenis geef jij er aan?
lees meer

Creatiekracht, ken je dat?

24-06-2017
Deze deelbrief is een extra editie. Ze staat in het teken van een bijzondere jonge man. Op zijn begrafenis vorig jaar was het druk. Zovele mensen die zich op één of andere manier met hem verbonden voelden. Vele mensen die hem een laatste eer wilden bewijzen. Hij heeft indruk gemaakt. Zijn manier van leven en zijn manier van sterven. Ook indruk op mij.
lees meer

Snelle en effectieve manieren om zwaarmoedig te worden

10-06-2017

Een van de snelste en meest effectieve manieren om zwaarmoedig te worden die ik ken, is jezelf serieus nemen. Dat is dan ook niet wat ik bedoel met mijn online training ‘liefdevol egoistisch zijn’. Het is wel waardevol om jezelf beter te leren kennen. Wat je voorkeuren zijn. Je wensen en verlangens. En dus ook wat je liever niet wilt. Beiden zijn kanten van eenzelfde medaille. Beiden zijn onderdelen van een rijk en prettig leven. En beiden raken ondergesneeuwd als je teveel focust op jezelf als persoon met een verhaal.
lees meer

Wanneer herinner je je weer dat je geweldig bent?

25-05-2017
Alweer een gesprek van de week over wat continu hetzelfde blijft in mezelf, terwijl ik verander. Mijn lijf verandert, mijn gedachten en emoties… Maar er is iets dat continu blijft. Iets waardoor ik weet dat ik nu Linda ben. En datzelfde wist “ik ben Linda” toen ik 8 jaar was. Dezelfde Linda, dezelfde IK, hoewel elke cel in mijn lichaam inmiddels vernieuwd is. Bijzonder toch?
lees meer

Over je vrije jij op 5 mei

05-05-2017

Vrijheid is voor mij dat ik me vrij voel. Dat gevoel heb ik als ik alleen reis. Ook een waterval roept dat gevoel onmiddellijk op. Verder dansen, lezen, wandelen, en dingen maken. Alleen. Gek genoeg is het makkelijker te beseffen en ervaren dat ik vrij ben als ik alleen ben.
lees meer

Vertrouwen en invloed

27-04-2017
In wat voor wereld leven wij toch?!
Wie het weet mag het zeggen. Het is een prachtige wonderlijke bol. Met allerlei bijzonder spul zoals water, lucht, vuur. Eventjes stil staan bij die dingen doet me meteen de magie ervan voelen.
lees meer

Laten we een nieuwe normaal maken van het abnormale

08-03-2017

Graag neem ik je mee in één van de raakste koortsdromen van afgelopen weekend.

Ja, ik was weer ziek. In januari ook. Ja, het kost me moeite om ‘ziek’ niet tussen aanhalingstekens te zetten. Want mijn oude overtuiging echoot nog wat na.
lees meer

Gelukkig zijn moet je durven

01-02-2017
Gelukkig zijn is net als boos, verdrietig of bang zijn. Dat moet je durven. Of niet?
Eigenlijk zijn die emoties er gewoon. Of je ze nu opmerkt of niet. Of je er nu wat mee doet of niet.

Emoties zijn als een soort weer. Iedereen kan alle soorten weer beleven. Het heeft vaak niet zoveel met jou te maken welk weer er is.
lees meer

Wiens waarheid is nu eigenlijk de echte

20-12-2016
Van de week de volgende uitspraak weer een paar keer tegengekomen: de belangrijkste relatie is de relatie met jezelf.

Op dit moment betekent dat voor mij dat ik mezelf zo vaak mogelijk in situaties wil zien te krijgen waarin ik mezelf lekker voel. En dat ik dingen doe die ik fijn vind. Bijvoorbeeld andere mensen waarderen, bedanken, verrassen.

lees meer

Vier je de derde mee op de twintigste?

24-11-2016
Alweer 3 jaar geleden had ik er genoeg van. Linksom, rechtsom, rechtdoor. Ik had alle wegen bewandeld die ik voor mogelijk hield om meer van mijzelf in mijn werk te kunnen stoppen. Ik wilde mezelf uitdagen om te merken of ik echt kon wat ik dacht dat ik kon.
lees meer

Je weet dat iedereen dood kan gaan, maar kan ook iedereen echt leven?

09-11-2016
De onderwerpregel bij deze mail is een beetje misleidend. Dood gaan is niet het tegenovergestelde van leven. Althans niet voor mij. Dood gaan is meer het tegenovergestelde van geboren worden.
lees meer

Waar sta jij vandaag voor op?

18-10-2016
Sta je daar wel eens bij stil? bij op staan.
Eerst dacht ik zelf aan opstaan in de ochtend. Waar kom ik mijn bed voor uit?
lees meer

Laat je raken

20-09-2016
Een tijdje terug ging ik achter de pc zitten voor een stukje deelbrief. Omdat ik vond dat het weer tijd was. Omdat ik wil dat die elke drie weken uitkomt.
lees meer

Lefweek

20-08-2016
Hopelijk heb je goede zomerweken. Zelf vermaak ik me prima en ben ik afgelopen week na bijna vier weken vrij weer bij mijn vaste dienstverband aan de slag gegaan.
lees meer

Nog 2 nachtjes slapen, en ga je dan mee op reis?

30-07-2016
Deze deelbrief is anders dan anders. Het heeft maar 1 onderwerp en dat is mijn zomercursus ‘ Liefdevol Egoïstisch zijn’.
lees meer

Hide & seek. Over verstoppertje en anders kijken

10-07-2016
…acht, negen, tien…ik koooom!
BENG…Gevoel van spanning en onnatuurlijke stilte. Kriebels in de buik en verhitte wangen.
lees meer

Wat kan je vermenigvuldigen door het te delen?

26-06-2016
Ik zie het, ik weet het!
Dat er altijd iets in elk moment op te merken is dat iets in mij raakt. Zo dat ik tranen van geluk, verdriet of angst in mijn keel voel.
lees meer

Zijn jouw hoofd en hart eerder concurrenten of ‘matties voor het leven’?

02-06-2016
In mijn droomleven voel ik inspiratie, vertrouwen en plezier in elk moment van de dag. Plezier is daarin de outsider. Dat zou niet moeten kunnen in elk moment van de dag. Want er is ook verdriet en angst en boosheid. En dat is niet plezierig. Punt.
lees meer

Over doen voordat je er klaar voor bent

09-05-2016
Ik wil doen wat ik het liefste doe. En daar voor betaalt krijgen. Zoveel dat ik vrijheid ervaar om alles te doen wat ik het liefste doe. Sommige dingen met mensen waar ik me het gaafst bij voel. En sommige dingen alleen.
lees meer

Over geven en overgeven

18-04-2016
Uitgangspunt is dat er voldoende is. Voldoende water, tijd, geld, voedsel, onderdak. Alleen niet eerlijk verdeeld onder iedereen. Tja, daar kunnen we het wel over eens zijn, toch?
lees meer

Over Danoontje, pindakaas en melk

26-03-2016
Laatste dagen merk ik een gemengde energie bij mezelf. Heb een cursus gedaan met tips over het maken van online programma´s. Daarin werd ik gevraagd om na te denken over mijn ideale klant, mijn zakelijke droomlijst met wenselijke uitkomsten en om te beschrijven hoe mijn bedrijf er over een paar jaar uit ziet.
lees meer

Over het idee van een professionele persoonlijke supporter

29-02-2016
Klinkt wel, zo’n benaming..
In het zoeken naar betekenissen van supporter, werd ik blij verrast. Ik merkte dat ik ergens een verbinding had aangelegd met hooligan en geweld. Maar in de letterlijke betekenissen vond ik daarvan niks terug.
lees meer

Verbeter de vriendschap. Begin bij jezelf


Het klinkt vanzelfsprekend om jezelf te kunnen zijn bij iemand. Wie zou ik anders zijn? En toch vermoed ik dat iedereen wel min of meer herkent waar dit over gaat. Het gevoel dat je helemaal vrij kan zeggen wat je wilt zeggen, zonder bang te zijn dat de ander zich beledigd voelt.
lees meer

Hoe ik mijn spinnenangst een lesje leerde

29-12-2015
Hoe ik VAN mijn spinnenangst een lesje leerde. Klein woordje toegevoegd aan de zin, redelijk verschil in betekenis. Dat is ook meteen de kern van mijn inzicht. Kwestie van betekenis geven. Stap 2 in de natuurlijke levensstijl van een alchemist.
lees meer

Ben jij benieuwd naar de kracht van alchemie in je leven?

06-12-2015
Alchemie. Voor mij een naam voor die magische kracht om wat je hebt te veranderen in wat je wilt.
Van oudsher het verhaal van lood omzetten in goud. Als voorloper van de chemie, ofwel de scheikunde, in combinatie met magie.
lees meer

Hoe verbeter ik mijn relatie met de werkelijkheid?

15-11-2015
Van gedachten veranderen. Op een keuze terug komen. Een geschenk niet aannemen. Met de stroom mee varen. Alles accepteren zoals het nu is, behalve onverschilligheid. En zelfs dat accepteren. Bewonderen hoe het leven zich leeft en mijzelf dus ook. Opgaan in het moment. De afscheiding door onze identiteiten even vergeten.
lees meer

Dikke vragen en lachebekjes

02-11-2015
Van de dingen die ik dagelijks tegen kom, merk ik duidelijk verschil tussen wat mijn (levens)energie opwekt en wat me afremt. Zoals bovenstaand plaatje voor mij laat zien dat ik kan kiezen hoe ik me voel. Door anders te kijken.
lees meer